בהליך אגירת אנרגיה, מתבצעת המרה של אנרגיה חשמלית לאנרגיה בצורות שונות, המאוחסנת במתקן האגירה. האנרגיה המאוחסנת במתקן האגירה נפרקת בחזרה לאנרגיה חשמלית בעת הצורך. מה שמבחין בן מתקני אגירה שונים הוא אופן אגירת האנרגיה שאוחסנה ותכונותיה.
וויסות התדר - שמירה בזמן אמת על האיזון בין סך ההספק המיוצר לבין סך ההספק הנצרך
מיקסום כושר הייצור - הרחבת השימוש במתקני ייצור קיימים
מיקום וצמצום קווי ההולכה - הקטנת רשת הולכה והגדלת מיקום אתרי ייצור חשמל חדשים
וויסות המתח - מתקן אגירה באזור מסוים יכול לסייע בייצוב המתח
היבט ביטחוני - סיוע בשיפור תפקוד מערכת החשמל לאחר פגיעה
בין הטכנולוגיות לאגירת החשמל ניתן למצוא כאלו שאוגרות את החשמל כאנרגיה כימית, כאנרגיה תרמית, כאנרגיה קינטית או כאנרגיה פוטנציאלית. הטכנולוגיה המובילה הינה בתצורה של אגירה בסוללות מבוססת על מצברי ליתיום-יון (Li-Ion) מסוג אלקטרודה מוצקה.
כיום יותר חשמל מגיע ממקורות מתחדשים כמו השמש והרוח. חלקנו אף מייצרים את החשמל בעצמנו באמצעות התקנה של פאנלים סולריים PV על הגג. על ידי התקנת מערכת אגירת אנרגיה סולארית למבני מגורים, משק הבית שלכם מסוגל להשתמש באנרגיה טבעית מהשמש בעת הצורך-בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב.
היתרונות של יחידת אגירת האנרגיה כוללים צמצום טביעת הרגל של פחמן בביתך, חיסכון בחשבונות חשמל, עצמאות מוגברת ברשת החשמל ואבטחת אנרגיה משופרת.
באמצעות מערכת אגירת אנרגיה, אתה יכול לטעון את המכונית החשמלית שלך עם אנרגיה נקייה שנוצרת בעצמה ולהימנע מטעינה בזמני ביקוש גבוהים כמו גם מתעריפים גבוהים.
מערכות אגירת אנרגיה ביתיות מבטיחות שימוש באנרגיה נקייה ומתחדשת בזמנים של ביקוש שיא.